voor de buurt door de buurt

Crowdfunding

WE ZOEKEN VRIENDEN

Wees welkom voor

KOFFIE
& TAART

HET GEBOUW

Aan de Middeliestraat

"Hadden we maar een plek waar we af en toe koffie konden drinken. Weet jij waar mijn dochter op schilderles kan? Nee, er is hier bijna niks in de buurt. Waar dan? Nee, nooit gezien. "

Hallo! Hier is Het Gebouw! Aangenaam. Ik sta er al sinds 1934 en mijn deuren mogen nu wel weer eens open voor iedereen. Ik ben toe aan reuring. Maar eerst moeten de knarsende leidingen hersteld, de krakende planken een likje verf krijgen en de stoffige ramen blinkend geboend. 

Werk aan de winkel. 

Het Gebouw is gebouwd, en wel in 1934.

In de oorlog werd het gebruikt als gaarkeuken en van 1965 tot 1971 deed het gebouw dienst als kerk. Daarna werd het gevuld met culturele activiteiten en herbergde er een duivenvereniging en een weefvereniging. Nu doet het gebouw al jaren dienst als atelier en worden er schildercursussen gegeven.

Het Gebouw is door gebrek aan onderhoud in veel opzichten onbruikbaar geworden.

Daar willen we verandering in brengen!

Het Gebouw is een buurthuis in wording:

een atelier, een koffiehuis, een curiosamagazijn, een studio, een creatieve ruimte.

 

Een flexibel in te richten verzamelplaats voor buurtgenoten uit Tuindorp-Nieuwendam.

 

Je komt er om te werken, een schildercursus te volgen, zangles te nemen, maar ook bingo te roepen, kinderfeestjes te vieren, je tiener vrijdagavond door te komen, zelfgebreide sokken te kopen of lokaal geproduceerde andere producten te vinden.

Het Gebouw wordt dus een verzamelplaats voor

diverse activiteiten en lijkt in functie op het aloude

buurthuis, maar dan in een nieuw jasje.  Een plek waar verschillende buurtgenoten elkaar ontmoeten en waar kunst en een liefde voor maken centraal staan. Het Gebouw brengt samen. Het gebouw creëert. Met buur en buur. 

INSTAGRAM #HETGEBOUW
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now